Vergeet me nietjes

Vergeet-me-nietjes (officiële naam: Myosotis) zijn kortlevende vaste planten met spitse, ruwe, middelgroene bladen. Het vergeet-me-nietje kent enkele tientallen soorten, waaronder het akkervergeet-me-nietje en het bosvergeet-me-nietje. Het vergeet-me-nietje is zowel geschikt voor natte gronde  als voor een normale tuin. De meeste soorten leveren van april tot juli helderblauwe bloemen met een geel hart, waar u het hele voorjaar van kunt genieten. Daarnaast maakt de bijzondere naam van de plant het een mooi cadeau voor een geliefde, bruiloften, recepties of zakelijke afspraken.

Vergeet-me-nietjes online bestellen?

Het Vergeet-me-nietje (Myosotis) is een middelgroene plant met mooie, helderblauwe bloemen. Origineel als cadeau, maar ook leuk om zelf van te genieten. Bestel ze snel in onze uitgebreide webshop!

Vergeet me nietjes los in doosjeVergeet me nietjes - Boeketje in blikVergeet me nietjes Greengift 40 stuks in showdoos


Vergeet-me-nietjes kopen  

De vergeet-me-nietjes zijn te vinden in onze uitgebreide webshop. Plaats de zakjes met vergeet-me-nietjes in uw online winkelmandje en doorloop de betaalprocedure. De zaden worden snel bij u thuis geleverd.

Vergeet-me-nietjes als cadeau

Zaden van de Vergeet-me-nietjes in een speciaal bedrukt zakje verzekeren u van een origineel cadeau waarmee u nog lange tijd herinnerd zal worden. In onze webshop kunt u zaden van deze bijzondere plant bestellen en thuis laten bezorgen.

Andere originele cadeautjes 

Bent u toch nog niet enthousiast over het vergeet-me-nietje? Bloemzaden die het ook goed doen als origineel cadeau zijn:

Het vergeet-me-nietje groeit snel en wordt ongeveer dertig centimeter hoog. De bloemen zijn ongeveer een centimeter doorsnee.

Zaaien en verzorgen

Het vergeet-me-nietje is een makkelijke inheemse plant, welke bijna geen verzorging nodig heeft. De zaadjes kunnen het best van april tot en met juli gezaaid worden, zodat de plant in het voorjaar tot bloei kan komen. Een iets vochtige grond is de beste plek om het vergeet-me-nietje te zaaien. De plant en de bloemen kunnen zowel tegen zon als tegen schaduw. De enige verzorging die deze plant nodig heeft, is het vochtig houden van de grond. Vergeet-me-nietjes staan leuk in langs de oever van een vijver, op het balkon of in de tuin.

Naam vergeet-me-nietje

De Griekse naam myosotis  heeft niets te maken met de Nederlandse benaming ‘vergeet-me-nietje’. Mys of myos betekent muis en ous of otus oor. Dit refereert naar de bladeren van de plant, welke eruit zien als muizenoren.

Over waar de naam ‘vergeet-me-nietje’ vandaan komt, doen veel verschillende verhalen de ronde. Het bekendste verhaal gaat over een ridder die in de Middeleeuwen met zijn geliefde langs een rivier aan het wandelen was. Hij probeerde een bosje bloemen te plukken, maar viel door het gewicht van zijn harnas in het water. De ridder verdronk, maar kon nog net de bloemen naar zijn geliefde gooien en roepen: ‘vergeet-me-niet’. De blauwe bloemen zijn daarom wereldwijd en in verschillende talen verbonden met romantiek, trouw en oneindige liefde. Zo het de plant in het Engels forget-me-not en in het Frans ne’moublie pas.